Nežinau ką valgyt

Įdaryta paprika

Paparika įdaryta kiauliena, daržovbėmis ir traškučiais

  • Paruošimo laikas:
    45 minutė(s)
  • Porcijos:
    4
  • Sudėtingumas:
    3/5

Produktai

Malta kiauliena500 g
Paprika4 vnt.
Svogūnai1 vnt.
Kukurūzai150 g
Tortilijos traškučiai100 g
Kuminas0.5 šaukšteliai(-is)
Česnakai2 vnt.
Mozzarella100 g

Instrukcijos

1. Pipirus perpjauname per pusę. Aš pradedu pjauti nuo kotelio, pjaunu

lygiai per kotelį, kad kiekviena puselė turėtų sau skirtą (man taip

gražiau, bet skoniui tai visiškai įtakos neturi). Iš perpjautų pipirų

atsargiai išimame sėklas ir baltą membraną, ant kurios jos auga.

Lengviausia padaryti tai tiesiog ją lengvai nupjaunant peiliu.

2. Pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką nulupame ir sutriname arba supjaustome smulkiai smulkiai.

3. Beveik visus tortilijos traškučius, išskyrus keletą, sutraiškome paprastai rankomis iki trupinių.

4. Į maltą mėsą dedame svogūnus, česnakus, prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikų miltelius, druską, pipirus).

5. Jei dedate čili pipirą, jį supjaustykite užsidėję pirštines arba

būkite atsargūs, per daug prie jų nesilieskite juos pjaustydami.

6. Taip pat į kiaulieną sudedame sutraiškytus traškučius ir kukurūzo burbuoles. Viską sumaišome rankomis.

7. Rankomis ar šaukšteliu kiekvieno pipiro pusę prikemšame mėsos įdaro,

paliekame nedidelį mėsos kalnelį ant pipiro. Pipirus sudedame į kepimo

skardą.

8. Pipirus 30 minučių dedame į 190 C orkaitę. Po pusvalandžio mėsa ir pipirai bus beveik iškepę.

9. Juos ištraukiame iš orkaitės, pabarstome kiekvieną pipirą ir jo įdarą

likusiais tortilijų traškučių trupiniais, uždedame juostelę mozarelos

sūrio su prieskoniais ir dar 15 minučių dedame į orkaitę


©Nežinau ką valgyt