Paparika įdaryta kiauliena, daržovbėmis ir traškučiais
Malta kiauliena | 500 g |
Paprika | 4 vnt. |
Svogūnai | 1 vnt. |
Kukurūzai | 150 g |
Tortilijos traškučiai | 100 g |
Kuminas | 0.5 šaukšteliai(-is) |
Česnakai | 2 vnt. |
Mozzarella | 100 g |
1. Pipirus perpjauname per pusę. Aš pradedu pjauti nuo kotelio, pjaunu
lygiai per kotelį, kad kiekviena puselė turėtų sau skirtą (man taip
gražiau, bet skoniui tai visiškai įtakos neturi). Iš perpjautų pipirų
atsargiai išimame sėklas ir baltą membraną, ant kurios jos auga.
Lengviausia padaryti tai tiesiog ją lengvai nupjaunant peiliu.
2. Pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką nulupame ir sutriname arba supjaustome smulkiai smulkiai.
3. Beveik visus tortilijos traškučius, išskyrus keletą, sutraiškome paprastai rankomis iki trupinių.
4. Į maltą mėsą dedame svogūnus, česnakus, prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikų miltelius, druską, pipirus).
5. Jei dedate čili pipirą, jį supjaustykite užsidėję pirštines arba
būkite atsargūs, per daug prie jų nesilieskite juos pjaustydami.
6. Taip pat į kiaulieną sudedame sutraiškytus traškučius ir kukurūzo burbuoles. Viską sumaišome rankomis.
7. Rankomis ar šaukšteliu kiekvieno pipiro pusę prikemšame mėsos įdaro,
paliekame nedidelį mėsos kalnelį ant pipiro. Pipirus sudedame į kepimo
skardą.
8. Pipirus 30 minučių dedame į 190 C orkaitę. Po pusvalandžio mėsa ir pipirai bus beveik iškepę.
9. Juos ištraukiame iš orkaitės, pabarstome kiekvieną pipirą ir jo įdarą
likusiais tortilijų traškučių trupiniais, uždedame juostelę mozarelos
sūrio su prieskoniais ir dar 15 minučių dedame į orkaitę